STEEN & BEELD
HOME - WERK - AGENDA - ANJA - CONTACT - LINKS  
 
sculpturen - vrij werk - graf­monumenten - urnen - monumenten/­gedenk­stenen - overige objecten - sculpturale lampen -

Last Minute

 

LAST MINUTE (2007) is een installatie van levensgrote figuratieve beelden. Alle tasten naar iets dat buiten het gezichtsveld van de toeschouwer ligt. Een eeuwig verlangen ofwel een reiken naar het ongrijpbare is het hoofdthema van dit werk. Muziek en filmbeelden vormen een vluchtige tegenhanger van de tactiele, statische beelden.

-Aanleiding voor het maken van deze installatie is voor mij geweest het zien van gipsafgietsels van de vulkaanslachtoffers in Pompeï. Angst voor de dood en verlangen naar het leven zijn samengesmolten in een eeuwig verstarde houding in het laatste moment van hun bestaan. Het zien van deze beelden heeft mij aangezet de vraag vorm te geven wat het is waar de mens naar reikt en naar verlangt.-

De 5 beelden in de installatie vormen een reeks, een opgaande lijn in de levenscyclus, van boreling tot stervende. De toeschouwer neemt boven in de zaal op de grond de positie van de laatste figuur in en kan liggend op een matras een DVD afspelen. In deze LAST MINUTE ontmoet hij de omkering van de cyclus waarna alles weer opnieuw begint.