STEEN & BEELD
HOME - WERK - AGENDA - ANJA - CONTACT - LINKS  
 
sculpturen - vrij werk - graf­monumenten - urnen - monumenten/­gedenk­stenen - overige objecten - sculpturale lampen -

verdwijnpunten

 

Tijdens de DUS-symposia heb ik aan twee blokken Belgisch Hardsteen gewerkt.

Het thema van de symposia was ’Utrecht, stad’. Dit heb ik vertaald in een tweeling-beeld genoemd ’Verdwijnpunten’.

Geëxposeerd in het Stadhuis aan de Oudegracht, Utrecht, Augustus 2019

 

Belgisch Hardsteen

40x25x20 cm

2018-2019

 

 

 

“Het thema van de symposia van DUS, de stad Utrecht, heeft mij uitgedaagd na te denken over wat een stad voor mij betekent. Ik kwam uit op het aspect van Architectuur en geborgenheid.

Architectuur heb ik altijd intrigerend gevonden. Mijn vader was in die branche werkzaam en als kind kon ik eindeloos gefascineerd kijken naar bouwtekeningen die hij mee naar huis nam.

Wat mij verder zo boeit is dat gebouwen zo duidelijk een buiten- en een binnenkant hebben. De eerste om te herkennen en omheen te gaan, de tweede om er geborgen te zijn. De meeste gebouwen betreed je nooit, die zijn van anderen. Verborgen ruimtes, alleen vermoed, mysterieus en prikkelend.

Mijn symposiumbijdrage is een weergave van de idee Architectuur; blokken die massief zijn en opgestapeld, daarmee een groter massief lijken maar in werkelijkheid een lege ruimte creëren, de ruimte die geborgenheid geeft. Er zijn en toch ook niet.

Het beeld bestaat uit één blok die in drie dimensies lijkt doorsneden en zó 8 blokken suggereert te zijn. Twee ervan zijn verwijderd en raken elkaar op één punt. Nabijheid is dáár, maar niet visueel.

Mijn beeld heeft wel iets weg van het nieuwe Stadskantoor, het huis van de stad....gebouwd door het kantoor van mijn vader; een ode aan hem.”

 

 

VERKOCHT

 

 

 

 

 

 

 Te Koop