STEEN & BEELD
HOME - WERK - AGENDA - ANJA - CONTACT - LINKS  
 
sculpturen - vrij werk - graf­monumenten - urnen - monumenten/­gedenk­stenen - overige objecten - sculpturale lampen -

 

Arie Molenkamp-Award


brons, 5 stuks, ø 12 cm
2002

 

De Arie Molenkamp-Award (AMA) is in het leven geroepen door de VRO (Vereniging van Register Operational Accountants).

Het is zowel een eerbetoon aan de persoon van Arie Molenkamp om internal Auditing in Nederland op de kaart te zetten alsmede een eerbetoon aan studenten die -een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het vakgebied-.

 

Het ontwerp voor de AMA heb ik gebaseerd op een gesprek met Arie Molenkamp; -organische structuur, doorstroom van voedende informatie en energie binnen de organisatie en openheid naar buiten-, dat waren kernwoorden van zijn uitleg over internal auditing.

Bij deze omschrijving moest ik denken aan een organische entiteit zoals een boom, die zowel uitwisseling heeft met de zichtbare, als ondergronds met een onzichtbare wereld. Kijk je naar het geheel dan wordt een min of meer ronde vorm zichtbaar die door zijn structuur zowel voeding uit de buitenwereld kan opnemen als ook energie af kan staan aan diezelfde buitenwerled. Ik heb een bolvorm genomen en deze opengewerkt zodat er aan het oppervlak organische vormen ontstonden maar ook het verband met de kern zichtbaar wordt.Te Koop